MAKÜ 8. Uluslararası Eğitim Programları ve Öğretim Kongresi’ne Ev Sahipliği Yaptı

30.03.2021

8. Uluslararası Eğitim Programları ve Öğretim Kongresi (ICCI-EPOK 2021), “Hayat boyu öğrenmede program çalışmaları” ana teması ile Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde, Eğitim Programları ve Öğretim Derneği (EPÖDER) iş birliğiyle 25-27 Mart 2021 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

25 Mart 2021 Perşembe günü açılış oturumu gerçekleştirilen Kongre MAKÜ tanıtım videosunun gösterimi ile başladı. Açılış konuşmasını MAKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Karakelle yaptı.

Konuşmasına MAKÜ Eğitim Fakültesinin Tanıtımı ile başlayan Prof. Dr. Sibel Karakelle, “Fakülte olarak şanlı tarihimizden ders çıkararak atalarımızın bize bıraktığı dersten ilham, cesaret kuvvet alarak istikbalimizi hep birlikte inşa etmeye devam edeceğiz. Bu süreçte istiklalden istikbale kurulacak olan köprünün taşıyıcı sütunları sadece öğretmenlerimizdir. Yeni çağın dijital gerçekliğine yavaş yavaş yerleşirken başardıklarımızdan gurur duyuyor olsak da vizyonumuzu sadece en iyi öğretmenleri yetiştirmeye çalışarak en iyi eğitim programları sunarak gerçekleştiremeyeceğimizin de farkındayız. Vizyonumuzun gerçekleşmesinin aktif ve hayat boyu öğrenmeye bağlı olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu nedenle öğrencilerimizin öğrenim süreçlerinde aktif rolü olan kendi temalarını seçen kendi sorularını geliştiren hem ulusal hem de kendi disiplin alanlarının sınırlarını aşabilecek yaratıcı ve bağımsız beyinlere sahip küresel liderler haline gelmelerini sağlayan çağın gereklerine uygun programlar üretmenizi içtenlikle umuyorum” dedi.

Daha sonra Kongre Onursal Başkanı Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz da bir konuşma yaparak; “Bu yıl üniversitemizin ev sahipliğinde düzenlenen 8. Uluslararası Eğitim Programları ve Öğretim Kongresinde sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. 7-10 Ekim 2020’de yüz yüze yapmayı planladığımız ancak bütün dünyayı saran salgın sebebiyle yapmaya imkânımızın olmadığı bu kongreyi dijital platform üzerinden gerçekleştirmek durumunda kalmaktan bir taraftan da üzüntü içerisindeyiz. Salgından önce üniversitemiz dijital dönüşüm adına proje başlatmıştı halen devam ediyoruz. Birçok dersin dijital içeriklerle zenginleştirilerek öğrencilerle buluşturulması akademisyenin daha etkin hale getirilmesi böylelikle üniversite teknik altyapılarını uygulama alanlarına daha çok zaman harcayacak kaynakları daha etkin kullanacağı bir yaklaşım geliştirmiştik. İşte belki bu kongrede bu konularda tartışılacak. Birçok not ve birçok ders alarak bu küresel salgından çıkmış olacağız. Ve bunlardan bir tanesi de eğitim öğretim alanında olacak. Bu kongrenin çalışmaları başladığında dünyada herhangi bir salgın yoktu. Çok organizasyon yapan bir üniversite olarak gelinen an itibariyle bir görüntü var ama bu görüntünün arkasında uzun bir emek, çaba, gayretler, sıkıntılar zorluklar içerisinde boğuşularak bu ana kadar geldi. Bu senenin konusu olan hayat boyu öğrenme de program çalışmaları olması sebebiyle de öğrenmenin artık bir zamana indirgenemediği şu anda birçok kişinin ikinci bir öğreti ya da mevcut bilgi birikimini, mesleki deneyimini geliştirmek için sertifikalar, ikinci okullar gibi bir süreci yaşadığını biliyoruz. Her şey çok dinamik ve değişken buna ayak uydurabilmek için de öğrenimi yaşamın bütününe yaymak lazım sadece mesleki gerekçelerle değil artık öğrenim meslek ötesi insan benliği ile bütünleşen bir kendini geliştirme ve yaşamın anlamlı hale gelmesi için de bir parametre oldu. Kongreye ev sahipliği yapıyor olmaktan tekrar büyük mutluluk duyduğumu ifade ederek sözlerimi tamamlıyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Rektör Korkmaz konuşmasının sonunda Prof. Dr. Adil Türkoğlu ve Prof. Dr. Bekir Özer’in yetiştirdiği öğrenciler tarafından hazırlanan Armağan kitabını takdim etti.

Konuşmalardan sonra Müzik Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Oda Orkestrası dinletisi gerçekleştirildi.

Kongre kapsamında, alanında önemli çalışmaları olan konuşmacılar, dünyada ve Türkiye’de hayat boyu öğrenmede program çalışmaları konularının tartışıldığı paneller ve sözlü bildiriler yer aldı.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ev sahipliğinde 3 gün boyunca 9 oturum ve çok sayıda panel gerçekleştirilen kongrede, İsveç Göteborg Üniversitesi, ABD Purdue Üniversitesi, ABD Lowa State Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi akademisyenleri tarafından sunumlar gerçekleştirildi.

DUYURULAR/HABERLER

• 2. Uluslararası 21.YY Eğitim Araştırmaları Kongresi (INER CONGRESS) Bilimsel Programı Yayınlanmıştır | 24.04.2024
  • OSD Ara Sınav Programı | 18.04.2024
  • 2023-24 Bahar Dönemi Ara Sınav Programı (Güncel) | 06.04.2024