.

Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı

Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı, 1998-1999 Eğitim-Öğretim Yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Eğitim Fakültesi bünyesinde faaliyetine başlamıştır. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin 2006 yılında kurulmasıyla aynı fakülte bünyesinde eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmiştir. 2004-2005 Güz Yarıyılından itibaren Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı olarak Fen Bilgisi Eğitimi alanında Yüksek Lisans programı açılmış, sonrasında 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılından itibaren yeni kurulan Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesine alınmıştır. 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılından itibaren ise aynı enstitü bünyesinde doktora programı açılmıştır. Halen Anabilim Dalında lisans, yüksek lisans ve doktora programları akademik faaliyetlerine devam etmektedir.

Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalında, Fen Bilimleri konuları üzerinde Türkçe eğitim verilmektedir. Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı, Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi kapsamında güncellenen Alan Eğitimi, Meslek Bilgisi ve Genel Kültür alanlarında derslerin yürütüldüğü dört yıllık bir programdır. Programda öğrencilerin mesleki gelişimlerini destekleyecek öğrenci merkezli öğrenme ve öğretme çalışmaları uygulanmaktadır. Program sürekli olarak değerlendirilmekte ve iyileştirme çalışmaları yapılmaktadır. Anabilim dalımız, halen 5 profesör, 3 doçent, 3 doktor öğretim üyesi ve 1 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 12 personeli ile akademik faaliyetlerine devam etmektedir.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi Lisans Programı, alanda eğitim verebilecek bilgi, beceri ve tecrübeye sahip öğretmenler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Programın amacı, öğretmenlerin özel alan yeterlikleriyle donanmış olmalarını sağlayarak, çağdaş eğitim teknolojilerini etkili bir şekilde kullanabilen, kişisel ve mesleki etik değerlere uygun davranışlar sergileyen, öğrenciler için iyi bir model oluşturabilen ve bilimsel düşünceyi benimseyen Fen Bilimleri öğretmenleri yetiştirmektir. Fen Bilgisi Eğitimi lisans programı mezunları ortaokullarda Fen Bilimleri derslerini yürütmenin yanında lisansüstü eğitim görme imkânına sahiptirler.

Fen Bilgisi Eğitimi program, pedagojik ve mesleki bilgiye sahip, yaratıcı ve problem çözme odaklı düşünen, öğrencilerin Fen Bilgisi düşünme becerilerini ve kavramsal anlamalarını destekleyebilen öğretmenler yetiştirme misyonuna ve Fen Bilgisi eğitimi alanında çağın gerektirdiği becerilere sahip, bilgi toplumunun yeniliklerine hazır, örnek teşkil eden öğretmenlerin yetişmesini sağlama vizyonuna sahiptir.