Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalında 2009-2020 akademik yılından itibaren lisans eğitimi verilmektedir. Anabilim dalında yüksek lisans ve doktora programı da bulunmaktadır. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalında öğrenim süresi 4 yıl olup, eğitim dili Türkçe’dir. İsteyen öğrenciler için isteğe bağlı hazırlık sınıfı uygulaması vardır.

Öğrenciler Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programındaki tüm şartları ve mezuniyet gerekliliklerini başarıyla tamamladıktan sonra, “Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık” alanında lisans derecesi ile mezun olurlar. Mezunlar Milli Eğitime bağlı resmi ve özel ilköğretim ve ortaöğretim okullarında, Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde, özel eğitim kurumlarında, Sosyal Hizmetlere bağlı diğer kurumlarda çalışabilirler.

Bölümün akademik kadrosu 3 profesör, 2 doçent, 3 doktor öğretim üyesinden oluşmaktadır.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı