Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı

Resim-İş Eğitimi A.B.D. Resim-İş Eğitimi Bölümü olarak 1992 yılında kurulmuştur. İlk öğrencilerini 1993 yılında alan anabilim dalı, 1998 yılında Müzik Eğitimi anabilim dalı ile birlikte Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü içerisinde yer almıştır. Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalına her yıl özel yetenek sınavı ile 45+5 toplam 50 öğrenci alınmaktadır. Öğretim dili alan dersleri ve alan dışı dersler (mesleki ve genel kültür) için Türkçe’dir ve öğrenim süresi 4 yıldır. Anabilim Dalında Resim Atölyesi, Özgün baskı Atölyesi, Grafik Atölyesi, Heykel Atölyesi, Desen Atölyesi, Temel Tasarım Atölyesi ve kuramsal derslerin işlendiği amfi ve derslikler mevcuttur.2005-2006 Öğretim yılından itibaren lisansüstü eğitim programlarına öğrenci kabulüne başlanmıştır. Öğrenciler, müfredat ve mezuniyet koşullarını başarıyla yerine getirerek Resim-İş öğretmeni olarak mezun olabilirler. Mezunlar, devlet ve özel kurumlar ile devlet ve özel üniversitelerin hazırlık okullarında öğretmen olarak çalışabilirler. Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı öğretim kadrosu 1 Profesör, 2 Doçent, 1 Dr. Öğr. Üyesi, 1 Öğretim Görevlisinden oluşmaktadır.