Okulöncesi Eğitimi Anabilim Dalı

1997 yılında, nitelikli okul öncesi eğitimciler yetiştirmek amacıyla Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Eğitim Fakültesi bünyesinde 206 öğrenciyle öğretime başlamıştır. Önceleri Okulöncesi Eğitimi Öğretmenliği Bölümü adı altında eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren bölüm, daha sonra Eğitim Fakültesi'nde yeniden düzenleme kapsamında İlköğretim Bölümünde Okulöncesi Eğitimi ABD olarak eğitim öğretime devam etmiştir. 2006 yılında Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin kurulmasıyla birlikte Eğitim Fakültesi Temel Eğitim bölümünde Okulöncesi Eğitimi olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Bölümde öğretim dili Türkçe’dir ve öğrenim süresi 4 yıldır. Öğrenciler, müfredat ve mezuniyet koşullarını başarıyla yerine getirdiklerinde Okul Öncesi Öğretmeni unvanı alarak mezun olurlar. Mezunlar, devlet ve özel kurumlarda okul öncesi öğretmeni olarak çalışabilirler. Bölümün akademik kadrosu 2 profesör, 4 doktor öğretim üyesi ve 1 araştırma görevlisinden oluşmaktadır.